Je kunt tegenwoordig vaak bij je provider WordPress al laten installeren. Dat is wel heel handig als je niks met techniek hebt. Maar het is zowiezo wel handig, ook al weet je wat meer van techniek. 🙂

Dat scheelt al een hoop gepruts en problemen met de voorbereiding. Je hoeft zelf geen database aan te maken, wachtwoorden worden goed aangemaakt en de instellingen voor maximale veiligheid van je site worden ook automatisch ingesteld. Bovendien maken de meeste providers regelmatig een back-up zodat die, als het een keer mis gaat, teruggezet kan worden.

So far, very good

Het volgende is dat je gaat kiezen uit één van de vele gratis of betaalde thema’s die er op internet te vinden zijn. Daarmee zorg je voor een aansprekende vormgeving. Van eenvoudig tot ingewikkeld, er zijn veel mogelijkheden. En omdat de inhoud en de vormgeving van elkaar gescheiden zijn kun je met een kleine inspanning een compleet nieuwe vormgeving op je website loslaten.

Tweaken van thema’s met een child-theme

Heb je een thema uitgekozen dan wil je toch vaak wat vormgeving aanpassen. Het handigste is dan om een child-thema te gebruiken. Dat moet eigenlijk wel omdat de meeste thema’s updates hebben. En dan is het jammer als je wijzigingen ongedaan worden gemaakt doordat je oude bestanden overschreven worden. Dat wordt dus al wat lastiger. Maar wel te doen met een beetje html-kennis. En bijvoorbeeld ‘Inspector’ van Firefox, waarmee je precies weet waar je moet kijken.

Alternatief voor het gebruik van een thema

Wat wij doen is het bouwen van websites met een pagina bouwer. Zeg maar een ontwerpprogramma voor websites. Zoals de grafisch ontwerper met Adobe Indesign of Quark-Xpress werkt werken wij met Elementor.

Geen gedoe met thema’s

Met Elementor kun je de vormgeving helemaal naar je eigen zin maken. Een complete oplossing zodat je ook bijna geen extra plug-ins nodig hebt. Dan maak je gebruik van een basisthema waar alleen de hoogst nodige data in staat. De rest doe je met Elementor, maar daarover in een volgende post meer…

Ook een website?

Ik help je graag verder.

Laat het even weten via het formulier: